מתכון הבראוניז של בת-חן

ביום ראשון ה-29/3 התקיימה סדנת בישול עם בת-חן גזלה בה אפינו בראוניז שוקולד, הנה המתכון!

מצרכים

200 גר' שוקולד מריר (חתוך לקוביות) / 1 כוס קקאו

150 גר' חמאה / כוס חד"פ שמן

1.5 כוסות סוכר

4 ביצים

1 כוס קמח (רגיל, לא תופח), אפשר קמח ללא גלוטן או קורנפלור

1 כף קקאו

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כוס של תוספות: אגוזי מלך, שוקולד צ'יפס, חלבה, בייגלה, קוביות שוקולד וכו'. (אפשר לערבב)

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר והחמאה/ שמן.  בערך 2.5 דקות, ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.

בקערה מערבבים את הביצים והסוכר. לא מקציפים רק מערבבים טוב.

מוסיפים את תערובת השוקולד המומס, ומערבבים.

(מי שמשתמש רק בקקאו, ולא בשוקולד מריר, מוסיף את השמן לביצים והסוכר)

מוסיפים את הקמח , הקקאו, המלח והוניל. ומערבבים ביחד לתערובת אחידה. לא לערבב יותר מידי.

מוסיפים את התוספות. ומערבבים קצת. חוץ מהחלבה.

מעבירים לתבנית משומנת.

מי שרוצה חלבה, מפזר מעט מעל התערובת בתבנית, ועם מזלג דוחף קצת לתוך התערובת.

אופים כ- 30-35 דקות.

אפשר לבדוק עם קיסם אם מוכן, צריך לצאת לח.

מוציאים, מקררים וחותכים לקוביות.

ניתן לשמור גם במקפיא.

בתיאבון!